12 Ağustos 2012 Pazar

Ilk uzun yol maceramiz.

Dun itibariyle (11 Agustos 2012) Necati ile birlikte ilk uzun yol tecrubemizi yasamak icin yola dustuk. Uzun yol dedigime bakmayin, Bakirkoy'den Sariyer'e gelmek idi amac. Baktiginizda toplam 42.8 km'lik bir yoldan soz ediyoruz burada. Ne cok kisa, ne cok uzun, bizim icin tam bir yol denemesi olacakti.

Ben mumkun oldugunca uzun yol kosullarini olusturabilmek icin sirt cantama yuk de doldurdum. Geriye iki uc ortam sarti kalmisti uyarlayamadigim. Birincisi, gercek turda yola cikis saatlerimiz fakli olacak, ikincisi inis-cikislar biraz daha fazla olacak ve ucuncusu bir onceki gunun yorgunlugu da olacak.

Bununla birlikte yol donanimimizi da belirledik. Ben bir adet Whistle Yuma aldim kendime, paraya kiyip. Arkadasim Necati ise Whistle Muwok 1163D edindi. Prowell kasklar ve B Twin eldivenleri de takip basladik pedal atmaya.

Whistle Yuma Man
Ve uzun yol ile ilgili ilk gozlemler.

1. Avrupa yakasinda sahil yolu tarafinda bisiklet yolu yapilmis diye guvenmemek gerek, zira bisiklet yolu gunubirlikcilerin mangal sahasi haline gelmis. gece hic anlamadiginiz bir anda karsiniza mangal cikabilir, carpma tehlikesi gecirebilirsiniz. Ayrica bisiklet parkuru uzerinde araba park ediliyor cogu yerde.

2. Asfaltta gitmek, bisiklet yolunda gitmekten daha kolay ve daha az yorucu. Gece rahatca gorulmenizi saglayan bir isik ya da reflektor takimina sahipseniz sikinti cekmezsiniz, araclar cok sikistirmiyor sizi. Emniyet seridinin oldugu yerde zaten rahatsiniz.

3. Takip meselesine önem verin. Bisikletlerin ve arabalarin pesinden giderken de bu onemli. Bisikletin arkasindan giderken neden onemli; cunku ondeki bisikletin fren yapip yapmadigini anlamiyorsunuz. Araba arkasindan giderken neden onemli; cunku acil bir durumda araba hemen durabiliyor, siz duramiyorsunuz. Sonra benim gibi C sinifi bir Mercedes'e arkadan dokunursunuz hareket halinde.

4. Yorulmasaniz da mola vermeye onem verin. Kafanizda yolu birkac parcaya bolun, yorulmasaniz da her bolum arasinda dinlenin.

5. Yaniniza bol miktarda su alin, su kaybedeceksiniz.

6. Polyester eassli, teri hizlica disari atip uzaklastiran giysiler tercih edin.

Simdilik ilk gozlemlerim ve belirtmek istediklerim bunlar. Asagidaki linkte turumuza ait GPS takip bilgilerimizi ve rotamizi gorebilirsiniz.

GPS Link

1 yorum:

  1. Tamda benim yapmak istediğim bir yolculuk. Benim aklımda olan Mersinden girip bütün sahil kenarını dolaşıp Balıkkesirden çıkmak :) Aklımdayken söyleyşm; el pompası, lastiğin patlaması durumu için yama almayıda unutmayın :) Fırsat buldukça blog güncel tutun bizi merakta bırakmayın ve iyi pedallamalar :)

    YanıtlaSil